U bent hier

Home

Topkwaliteit Vlees.

Topkwaliteit vlees en service. Dat is wat Stam Vlees u biedt, tientallen jaren lang. Varkens- , rund- en kalfsvlees voor uw groothandel of speciaalzaak die iets moois en eerlijks in de vitrine wil hebben. 

Stam Vlees is al sinds jaar en dag een begrip in Noord-Holland. Met wortels in het oude slachthuis van Hoorn, is het bedrijf sinds 1990 gevestigd aan De Compagnie in Hoorn.

Ambachtelijk en modern

De grondlegger van Stam Vlees is Niek Stam (1949-2012). Na een aantal jaren in een slagerij gewerkt te hebben, begon hij op zijn 22e bij Veld & Baars Vlees in Hoorn. Veld & Baars was verbonden aan het Slachthuis in Hoorn. Toen de gemeente in 1989 besloot om het slachthuis aan de Van Dedemstraat te sluiten, moest er een andere locatie gevonden worden. Niek, als jongste van de drie vennoten, besloot toen om een nieuw bedrijfspand te bouwen en door te gaan met de vleesgroothandel. Het nieuwe pand aan De Compagnie in Zwaag (gemeente Hoorn) is vervolgens officieel geopend op 6 april 1990. De eerste tijd droeg de onderneming nog de naam Veld & Baars, om daarna al snel verder te gaan onder ‘Stam Vlees Hoorn B.V.’. Vele werknemers van Veld & Baars aan de Van Dedemstaat, zijn meegegaan naar het nieuwe pand. Enkele zijn vandaag de dag nog steeds werkzaam voor Stam Vlees.

                                                                                                                                                                                               

In de eerste 15 jaar heeft Stam Vlees een goede naam op gebouwd en begon de onderneming na 2000 uit zijn jasje te groeien. Om aan de toenemende vraag van afnemers te kunnen blijven voldoen, is in 2004 is het pand flink uitgebreid tot een oppervlakte van 2000 m². Bij de uitbreiding zijn onder andere 2 nieuwe koelcellen, een moderne verwerkingsruimte en aanzienlijke opslagruimte gerealiseerd. 

Sinds enkele jaren is Robin Vedder eigenaar en directeur van Stam Vlees. Een jonge, moderne ondernemer met een voorliefde voor het ambachtelijke slagersvak en passie voor vee. Door de juiste slagers en andere deskundigen te koppelen aan een doordachte logistiek, lukt het Stam Vlees om dagelijks de betere groothandels en speciaalzaken van puur kwaliteitsvlees te voorzien. In 2019 is Stam Vlees uitgebreid met een slachterij en haar eigen vee een heeft  alle keten in eigen beheer en kan hierdoor nog sneller schakelen.